preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Uspješno održano Županijsko natjecanje iz matematike 2021.
Autor: Andrea Dubaić Begić, 13. 4. 2021.

Prijateljica Matematika

U OŠ Dore Pejačević mnogi učenici razredne i predmetne nastave vole matematiku, biraju je kao „top“ ili „favorit“ predmet. Učenici s radošću iščekuju matematička natjecanja kako bi se mogli matematički izraziti u natjecanjima i s konkurentima. Tako je bilo i ove godine, doduše, u nešto drugačijim organizacijskim uvjetima zbog novonastale i nepovoljne epidemiološke situacije.

Školsko natjecanje iz matematike održano je 17. veljače 2021. godine. Natjecanju je pristupilo ukupno 17 učenika razredne nastave; 7 učenika iz 4.b razreda učiteljice Daniele Vidaković i 10 učenika iz 4.c razreda učiteljice Marine Mihalj te 20 učenika predmetne nastave od 5. do 8. razreda čije su mentorice učiteljice matematike Branka Burazer, Irena Turjak i Ružica Galinec. Raduje nas što je i ove godine natjecanje iz matematike, prema broju prijavljenih učenika, ostalo najomiljenije natjecanje u školi. Čestitamo svima i očekujemo vas i iduće godine! Najbolje rezultate postigli su:

Rang lista RN – 4. razred

1.mjesto Paula Jurić, 4.c

2.mjesto Stela Sokač, 4.c

3.mjesto Petra Mikičić, 4.c

5. razred

1.mjesto Ivan Miletić, 5.b

2.mjesto Fran Šimić, 5.d

3.mjesto Margareta Sabo, 5.c

6. razred

1.mjesto Jakov Barić, 6.b

2.mjesto Mislav Hvizdak, 6.a

3.mjesto Jura Puhanić, 6.c

7. razred

1.mjesto Inga Lah, 7.b

1.mjesto Lara Kraljik, 7.a

2.mjesto Tena Maria Begić, 7.b

3.mjesto Petra Rosković, 7.b

8. razred

1.mjesto Gabrijela Sarajlić, 8.c

Županijska razina - veliki uspjeh -opširnije


Prema osvojenim bodovima i visokim postignućima na Školskom natjecanju, na sljedeći i viši nivo natjecanja iz matematike, Županijsko natjecanje, pozvano je pet učenika naše škole: učenice Paula Jurić i Stela Sokač iz 4. c razreda (mentorica Marina Mihalj), učenici šestog razreda Mislav Hvizdak, 6.a i Jakov Barić, 6.b (mentorica Irena Turjak) i osmašica Gabrijela Sarajlić, 8.c (mentorica Ružica Galinec).

Organizator Županijskog natjecanja iz matematike ove je godine bila Osnovna škola Mladost iz Osijeka, no zbog nepovoljne epidemiološke situacije učenici su pristupili natjecanju 29. ožujka 2021. godine u matičnim školama. Povjerenik i organizator za Županijsko natjecanje u našoj školi bila je učiteljica Branka Burazer koja je brinula o svim detaljima provedbe natjecanja uz informatičku podršku učiteljice Ružice Galinec. Nakon rješavanja zadataka učenički su radovi poslani na vrednovanje Županijskom povjerenstvu u Osijek.

Naše najmlađe natjecateljice Paula Jurić i Stela Sokač zajedno s već iskusnijim starijim učenicima hrabro su branili boje našega grada, škole i razreda. Pohvaljujemo sve sudionike natjecanja za uložen trud u vlastiti napredak, marljiv rad kroz pripremu za natjecanje, ambiciozne snove i moćnu matematičku borbu među najjačima iz Županije.

Raduju nas i pristigli rezultati. Među deset najboljih u Osječko – baranjskoj županiji (7. mjesto) plasirao se učenik 6.b razreda Jakov Barić pod mentorstvom učiteljice Irene Turjak.

S velikim ponosom i zadovoljstvom možemo istaknuti da je učenica Paula Jurić iz 4.c razreda pod mentorstvom učiteljice Marine Mihalj osvojila izvrsno 2. mjesto na Županijskom natjecanju.

Iskrene čestitke!

 

Marina Mihalj, učiteljica razredne nastave

i Irena Turjak, učiteljica matematike

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju