preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

O školi

OSOBNA ISKAZNICA ŠKOLE

Naziv škole: OŠ DORE PEJAČEVIĆ NAŠICE

Adresa škole: Augusta Cesarca 18 , 31 500 Našice

Županija: OSJEČKO -BARANJSKA

Telefonski broj: 031 613 357

Broj telefaksa: 031 613 749

Internetska pošta: osdore@os-dpejacevic-na.skole.hr

Internetska adresa: http://www.os-dpejacevic-na.skole.hr/

Ravnatelj škole: Jasminka Falamić, prof.

 

Broj učenika: 565

Broj učenika u razrednoj nastavi: 277

Broj učenika u predmetnoj nastavi: 288

Broj učenika s teškoćama u razvoju: 36

Broj učenika putnika: 160

Ukupan broj razrednih odjela: 31

Broj odjela u matičnoj školi: 27

Broj odjela u područnoj školi: 4

Broj odjela razredne nastave:  16

Broj odjela predmetne nastave: 15

Broj smjena: 2

PŠ  VUKOJEVCI, Kralja Tomislava 111

Nastava se odvija u dvije školske zgrade:

 • Zgrada matične škola je izgrađena 1970. godine zajedno sa športskom dvoranom. U zgradi su 22 učionice i preuređena školska knjižnica.  Projektom enegetske obnove  2020. godine zgrada je dobila novi izgled, a unutrašnji prostor zgrade oživljavaju brojni učenički radovi, priznanja za uspjehe i postignuća, nagrade za osvojena prva mjesta na brojnim natječajima i natjecanjima.
 • Područna škola Vukojevci ima četiri razredna odjela. Radi se u dvije učionice u dvije smjene.

Za učenike iz Vukojevaca, Martina, Ceremošnjaka, Granica i  Zoljana organiziran je prijevoz školskim autobusom.

Posebnu pozornost škola posvećuje zaštiti i očuvanju okoliša kroz akcije prikupljanja starog papira i uređenje školskog vrta što potvrđujemo i statusom međunarodne Ekoškole koji nosimo od 2008. godine.

Škola smo koja sustavno primjenjuje suvremene pristupe i metode učenja i nastave - učenje kroz učeničke i nastavničke projekte i timsku nastavu.

Škola uspješno ostvaruje brojne projekte:

 • Škola otvorenih vrata 
 • projekt  ​"Poticaj darovitima" ostvarujemo kroz partnerstvo u projektu "Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost", projekt darovitosti i izvanučioničke nastave
 • projekt "Učimo zajedno 4" koji osigurava pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama
 • tijekom godine planiramo dva Informativna dana za roditelje
 • uključeni smo u projekt "Shema školskog voća" za sve učenike i projekt "Shema školskog mlijeka " za učenike razredne nastave
 • Zajedno više možemo“  -  nacionalni preventivni projekt koji ostavrujemo u suradnji s Policijskom upravom Našice i Osijek.
 • „Naučimo dobrotu“ je humanitarni projekt čiji je prihod namjenjen za ekskurzije učenika  slabijeg imovnog stanja.
 • Dječji tjedan obilježava se prvi tjedan u listopadu kroz brojne aktivnosti: šetnjom do zdravlja, igre u prirodi,crtanje na asfaltu...
 • svečanom manifestacijom obilježavamo  Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te njegujemo tradiciju i običaje našeg kraja
 • projekt "Akcija stari papir" -  dugogodišnji je projekt koji uspješno ostvarujemo  u suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom. 
 • Vrt biološke raznolikosti ima ciljeve: Iskoristiti potencijal školskog vrta za kvalitetnu realizaciju nastave i ugodnije ozračje u školi, mijenjati potrošačke, prehrambene, zdravstvene i kulturološke navike te pridonijeti očuvanju bioraznolikosti. 
 • E-Twinning projekt- namjenjen djeltnicima kao oblik komunikacije i razmjene znanja putem interneta i IKT-a.
 • Poludnevni boravak za 12 učenika ostvarujemo u suradnji sa Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i Centrom za socijalnu skrb Našice

Učenička zadruga „Mladost“ pridonosi uspješnom radu i promociji škole.Rad Učeničke zadruge temelji se na konceptu održivog razvoja koji obuhvaća tri dimenzije: poduzetništvo, razvoj ekološke svijesti i građanski odgoj. U zadruzi djeluje petnaest sekcija koje u ugodnom radnom ozračju radionica razvijaju učeničku kreativnost i vještine praktičnog rada. Sredstvima od starog papira opremljeni su praktikumi za nastavu Domaćinstva i Tehničke kulture. Novi radni prostori postaju ugodno mjesto gdje učenici stječu osnovne životne i praktične vještine. Poduzetništvo se razvija na humanitarnim vrijednostima jer sve sekcija Učeničke zadruge zajedno pripremaju prodajnu izložbu svojih proizvoda kako bi prikupili novac za učenike slabijeg imovinskog stanja. U izradi proizvoda koristimo prirodne materijale i tradicionalne tehnike rada, amotive pronalazimo u kulturno-povijesnoj baštini našeg grada. Time zajednički rad svih sekcija pridonosi ostvarenju ciljeva građanskog odgoja, razvoju ekološke svijesti i poduzetništva.

Učenička zadruga je dobar temelj za ostvarenje održivog razvoja u školi.

Kvaliteti i ugledu škole pridonose i kvaliteni djelatnici:četiri učitelja imaju status mentora, tri učitelja i jedan stručni suradnik  imaju status savjetnika, a četiri djelatnika su voditelji županijskih stručnih vijeća.

Za izvrsne rezulate u radu s učenicima škola je dobila dva priznanja Agencije za odgoj i obrazovanje te brojna priznanja i nagrade naših djelatnika.

Svečanost Dana škole obilježavamo krajem svibnja izložbom učeničkih radova i bogatim kulturno-umjetničkim programom. Na svečanoj akademiji dodjeljujemo nagrade najjuspješnijim učenicima i njihovim učiteljima mentorima kao i priznanja sudionicima u projektima. 

Svečanost „Gradu u čast“ je  povodom Dana grada na kojoj nagrađujemo učenike pobjednike školskih natjecanja i učenike osmih razreda za uspjeh 5.0. Dora Pejacevic.pdf

preskoči na navigaciju