preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predprijave školskih obveznika za upis u prvi razred školske godine 2021./2022.
Autor: Andrea Dubaić Begić, 5. 2. 2021.

Škola započinje primati predprijave za upis u prvi razred osnovne škole.

Molimo roditelje da u razdoblju od 5. veljače 2021. do 17. veljače 2021. prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 031/613-357 (tajništvo škole) u vremenskom razdoblju od 12 do 15h.

Prijavu možete napraviti i putem e mail-a na navedene adrese: anja.medimurec@skole.hr ili josipa.curkovic@skole.hrPoruka treba sadržavati ime i prezime djeteta, datum rođenje, ime i prezime roditelja, adresa stanovanja i kontakt telefon.

Školski obveznici za školsku godinu 2021./2022. su djeca rođena od 01. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati naknadno u prostorima Osnovne škole te u Domu zdravlja u Školskoj medicini (dr. Silva Miškulin). Roditeljima će na vrijeme biti dostavljen pisani poziv na kućnu adresu za preglede.

 

Opširnije informacije u nastavku:


1. Zahtjev za prijevremeni upis

 

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2015. a želite da školske godine 2021./2022. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred (Obrazac. 6) u Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 642, obrazovanje@obz.hr) do 31. ožujka 2021., a možete ga pronaći u prilogu ove vijesti ili na www.obz.hr

2. Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,

ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

 

3. Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2021. do 15. travnja 2021. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz.

4. U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 31. svibnja 2021. godine o tome obavijestiti  Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području – koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme, a najkasnije do početka školske godine.

5. Za upis djeteta u prvi razred u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, roditelj zahtjev podnosi školi u koju želi upisati dijete, a ravnatelj nakon odluke o prihvaćanju molbe to potvrđuje na obrascu zahtjeva. No dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole kojoj pripada prema mjestu stanovanja. Upis u drugo upisno područje moguće je samo ako ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje.

 

Prilažemo popis ulica i naselja upisnog područja Osnovne škole Dore Pejačević Našice. U slučaju da živite na našem upisnom području, a dijete upisujete u drugu školu, molimo Vas da nam se javite.

Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice pripada sljedeće upisno područje:

 

1. Našice - ulice:

 

132. našičke brigade HV,

Antuna Gustava Matoša,

Augusta Cesarca,

Augusta Šenoe,

Bana Jelačića,

Bana Teodora Pejačevića,

Bartola Kašića,

Braće Radića (do neparnog broja 85,  i parnog broja 92, tj. do raskrižja ulice Braće Radića i Tavanačke ceste prema Markovcu)

Dobriše Cesarića,

Dore Pejačević,

Dudić,

Đure Đakovića,

Eugena Kumičića,

Franje Kuhača,

Franjevačka,

Gajić,

Ivana Meštrovića,

Ivana  Gundulića,

Ivane Brlić Mažuranić,

Josipa Kozarca,

Josipa Pančića,

Kralja Tomislava,

Kralja Zvonimira,

Lovre Matačića,

Ljudevita Gaja,

Mate Lovraka,

Matije Antuna Reljkovića,

Matije Gupca,

Miroslava Krleže,

Mojmir,        

Petra Preradovića,

Sestara Klarisa,

Sokolska

Sunčana,

Školska,        

Športska,

Tavanačka cesta,

Tina Ujevića,

Trg dr. Franje Tuđmana,

Trg Isidora Kršnjavog,

Vatroslava Lisinskog,

Vinogradska,

Vjenceslava  Novaka,

Vladimira Nazora,

Zagrebačka

2. Martin,

3. Makloševac,

4. Ceremošnjak

5. Granice – Rozmajerovac,

6. Vukojevci

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju