preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
UPISI U 1. RAZRED

DIGITALNI HERBARIJ

      Digitalni herbarij-

       Priroda se budi

PROJEKTI

     

   ŠKOLSKI JELOVNIK

  

 

   

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

OTVORENA VRATA

       20. PROSINCA 2023.

VRT BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

ZIMSKI STEM VRT

eTwinning škola

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

 

 

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

KORISNO

           

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ŠKOLSKI DOKUMENTI

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Andrea Dubaić Begić, 14. 10. 2010.

Zajedničkim blagovanjem hrane u ponedjeljak, 18. listopada 2010., učenici i učitelji naše škole obilježit će Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje.


Svečanostima Dana kruha, uz molitvu i blagoslov fra Igora Andrijevića i fra Antuna Dodića, u simboličnom blagovanju kruha i domaće hrane pridružili su nam se i nama uvijek dragi gosti, gradonačelnik Krešimir Žagar koji nas je sve pozdravio s nekoliko toplih riječi, te mediji koji su popratili ovaj svečani događaj zajedništva.


Ravnateljica Slavica Zrilić srdačno je pozdravila sve učenike, učitelje i ostale djelatnike škole, kao i goste koji su nam se danas pridružili. Posebno je uputila zahvalu svim našim roditeljima, majkama i bakama koji su se uključili i svojih ruku djelima obogatili ovu našu svečanost.

Zajednički objed učenika bila je centralna aktivnost toga dana..

Hranu su pripremili roditelji u svojim domovima, a kuharice su uz pomoć učenika i učiteljica izborne nastave domaćinstva i biologije (Ivanom Feldi Drašinac, Jasminkom Falamić i Leopoldinom Vitković), hranu servirale te pripremile sokove i voćne čajeve. Pripremljena su jela od bundeva, jabuka, kukuruza, graha, maka, oraha, razne salate i voćne poslastice, čips od jabuka, pite i savijače od raznog povrća, te proizvodi od brašna i žitarica.


Djeca su donijela plodove jeseni – šipak, bundevice, tikvice, kestenje, kukuruz koje je učiteljica Sanja Portnar iskoristila za prigodnu dekoraciju stolova.
Tehničku podršku projektu dali su školski majstori i čistačice.
Švedski stolovi postavljeni su u predvorju škole prema unaprijed dogovorenom rasporedu koji je osmislila pedagoginja Nada Balog. Svaki razred imao je svoje mjesto.


Razrednici su uputili učenike za blagovanje kako blagovati za švedskim stolom; objasnili što je švedski stol, kako se hranom samoposlužujemo i kako se ponašamo prilikom konzumiranja hrane za švedskim stolom. Tako smo još jedanput pokazali kulturu i pristojno ponašanje prilikom zajedničkog objeda.


Eko patrola i učenici polaznici izborne nastave domaćinstva pomagali su u raspremanju stolova. Otpad se razvrstavao u kutije: ostatci hrane, papir, plastika.
Zrnovlje i povrće otpremljeno je u Zoološki vrt u Markovcu.

                                        


„Ovime smo ostvarili odgojni cilj njegovanja i razvijanja zajedništva, podizanja svijesti o čuvanju hrane i zdravoj prehrani te formiranju pravilnog emocionalnog odnosa čovjeka i prirode.“ – zaključne su riječi naše ravnateljice Slavice Zrilić.
 



Priloženi dokumenti:
Pozivnica za Dane kruha.doc (705.50 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju