preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Razmjena iskustava tijekom nastave na daljinu
Autor: Andrea Dubaić Begić, 15. 6. 2020.

Dok se odvijala nastava na daljinu učitelji su također sudjelovali u međunarodnim video konferencijama razmjenjujući iskustva sa sustručnjacima iz cijeloga svijeta kako bi poboljšali online nastavu.

Tako je učiteljica Alenka Taslak 11. travnja 2020. u video konferenciji „We are in this together“ saznala kakva je situacija vezano uz COVID-19 u drugim zemljama, na koji način su ljudi u drugim zemljama simbolično iskazali poštovanje medicinskim sestrama i liječnicima te koje metode poučavanja u online nastavi koristi oko 120 učitelja koji su sudjelovali u spomenutoj video konferenciji. Spomenuto možete pogledati na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=TBpnjMvAHcE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2bd20Pznzy0Szr3nAj5JXi5DwDQ3GjfudWj97z7V3wFNBJ5EoFpNraRa4

Učiteljica Alenka Taslak je tijekom travnja i svibnja svake druge subote također razmjenjivala iskustva s učiteljicom Rebeccom Weber Bounds iz mjesta Chatswort iz Illinoisa, SAD, s učiteljicom Ha Nga iz mjesta Hanoi u Vijetnamu, s učiteljicom Kiki Xynta iz mjesta Skydra, Pella u Grčkoj te s učiteljicom Helen Shramkova-Kapatsin iz mjesta Belgorod u Rusiji.  Tijekom video konferencija učiteljice su dijelile svoje ekrane kako bi jedna drugoj pokazale svoje uratke i ispričale svoja iskustva te navele prednosti i nedostatke korištenja digitalnih alata poput: Bookwidgets, Wizer.me, Liveworksheets, Spark.Adobe, Peardeck, Wordwall, LearningApps, Quizlet, Quizizz, Padlet, Wakelet, Nearpod, Sway, MS Teams, OneNote, Flipgrid, Loom, Screen castify, Screen cast o matic i mnogih drugih.

Zaključujemo kako su učitelji iz Hrvatske izuzetno digitalno opismenjeni, jer su se odlično snašli u korištenju digitalnih alata u online nastavi.  Hrvatska je također jedna od rijetkih zemalja koja je okupila učitelje za snimanje video lekcija koje su se prikazivale na TV-u kako bi svi učenici imali priliku sudjelovati u online nastavi. Ako se učenici nisu mogli osloniti na Internet signal, svaki dan su mogli pratiti nastavu na TV-u.

Alenka Taslak, učiteljica engleskog jezika


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju