preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
eTwinning projekt Cultural Exchange
Autor: Andrea Dubaić Begić, 22. 1. 2021.

Učenici 6.d razreda tijekom školske godine 2020./2021. sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Cultural Exchange.

Razvijanje svijesti o kulturi i sudjelovanje u aktivnostima koje tu svijest razvijaju predstavlja temelj za stvaranje jakog identiteta. Rado predstavljamo svoju zemlju i svojom kreativnošću prenosimo poruku drugim zemljama o sebi, tradiciji i običajima te kulturnom naslijeđu.

U projektu sudjeluju učenici i učitelji iz Italije, Turske, Rumunjske i Hrvatske. Voditeljice projekta u našoj školi su učiteljica engleskog jezika, Katarina Graovac i učiteljica glazbene kulture, Mirjana Šutalo Vulić.

Zadane teme koje obrađujemo se izmjenjuju mjesečno, a do sada smo predstavili sebe, svoj grad, svoju školu te božićne i novogodišnje običaje. Učiteljica glazbene kulture je uvježbala s cijelim razredom pjesmu Narodi nam se te smo na taj način prikazali i glazbeni izričaj u Hrvatskoj u božićno vrijeme.

Učenici Sara Wolf, Niko Devald i Fran Repinc pripremaju priloge, a osim vještine pisanja i stvaranja priče na zadanu temu na engleskom jeziku, učenici razvijaju i informatičku pismenost koristeći digitalne alate te prilažući radove na eTwinning stranicu. Pripremili smo i digitalnu knjigu s tradicijskim receptima koju će svi sudionici uređivati i prilagati svoje recepte.

U sljedećim mjesecima bavit ćemo se temama iz različitih područja društvenog i kulturnog života. Prikazat ćemo život zimi u našim krajevima. Predstavit ćemo umjetničko djelo našeg slikara. Sastavit ćemo svoju listu vrijednosti - naše su vrijednosti ono što pričamo, osjećamo i kako djelujemo u svakodnevnim situacijama. Na kraju ćemo jednu temu posvetiti proljeću, buđenju nade, nove snage i obnovljene energije.

U ovome vremenu online nastave i ograničenih susreta mogli smo naići na brojne zapreke u radu i suradnji, no suradnja i interakcija nam nije lošija – čak naprotiv! Učiteljica i učenici su umreženi i to nam daje priliku da u svako doba možemo izmijeniti mišljenje, prijedlog, tekst, fotografiju i konačni uradak koji postavljamo na stranicu našeg projekta iz udobnosti svojih domova.

Katarina Graovac, učiteljica engleskog jezika


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju