preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVEČANOSTI I OBILJEŽAVANJA DATUMA U NAŠOJ ŠKOLI
Autor: Andrea Dubaić Begić, 15. 10. 2021.

1. Međunarodni dan bijelog štapa

Dana 15. listopada u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan bijelog štapa,  što je zaštitni znak slijepih osoba u prometu. Tim povodom učenici i učitelji naše škole postavili su prigodnu izložbu u holu škole iz koje možete naučiti Braillevo pismo - pismo slijepih osoba. Cilj izložbe je potaknuti prihvaćanje, uvažavanje i pomoć slijepim osobama.

 

  1. Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Dana16. listopada tradicionalno obilježavamo Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine svečanost ćemo održati u razrednim odjelima, na satovima razrednika i vjeronauka. Učitelji i učenici će razgovarati o važnosti štovanja hrane, razviti odgovorno ponašanje prema okolišu i osjećaj zahvalnosti i zajedništva. U holu škole je postavljena zajednička i zložba plodova zemlje i plodova jeseni. Cilj izložbe je očuvanje običaja itradicije našeg kraja, razvijanje pozitivnog stave prema zemlji, prirodnoj i kulturnoj baštini i poštivanje rada ljudskih ruku.

 

  1. Dan kravate

Dana 18. listopada je Međunarodni dan kravate. Pozivam sve učenike i djelatnike da u ponedjeljak, 18. listopada nošenjem kravate svečano obilježimo Dan kravate i očuvamo taj mali,ali važan dio hrvatske kulturne baštine.

  1. Dan jabuka i humanitarna akcija Naučimo dobrotu

Dana 20. Listopada obilježavamo Dan jabuka prigodnom prodajom učeničkih proizvoda s motivima jabuke. Ovo je ujedno naša1. Humanitarna akcija Naučimo dobrotu kojom prikupljamo novac za plaćanje ekskurzija potrebitim učenicima. Prigodna prodaja bit će organizirana posjetom učenika s proizvodima u razredne odjele, najprije razredne, a potom predmetne nastave. Cijena proizvoda bit će simbolična 5-20 kuna.

  1. Tjedan školskog doručka

Ovaj tjedan smo uključeni u projekt „Živjeti zdravo“, tjedan školskog doručka Tjedna školskog s ciljem podizanja svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. U školskom jelovniku je svakodnevno poslužen obrok s povrćem, a pojedini razredi su se uključili s brojnim aktivnostima:  uređivanje učionice plakatima, crtežima, kuharicama, sastavljanje povrtnih jelovnika,

osmišljavanje zabavnih i kreativnih naziva jelima sa školskog jelovnika, intervju sa školskom kuharicom,  učenje naziva jela na engleskom jeziku, prikaz radova u obliku izložbe u digitalnom alatu Padletu i informiranje javnosti na web stranici škole.  Na nastavi domaćinstva učenici su pripremali povrtni doručak: muffini s povrćem. Zajednički cilj svih navedenih aktivnosti je djelovati osviješteno prema hrani, okolišu i očuvanju zdravlja.

                                                                        Ravnateljica: Jasminka Falamić


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju