preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
eTwinning projekt - "Christmas in a shoebox''
Autor: Andrea Dubaić Begić, 16. 12. 2020.

Učenici 5.d razreda, zajedno s ravnateljicom Jasminkom Falamić te učiteljicom likovne kulture Sanjom Portnar i glazbene kulture Mirjanom Šutalo Vulić, tijekom prvog polugodišta sudjeluju u eTwinning projektu – Christmas in a shoebox.

Osim naših učenika, u projektu sudjeluju i učenici iz Slovenije, Poljske, Finske, Francuske, Portugala, Češke, te učenici iz još dvije hrvatske škole.

Cilj projekta je upoznavanje božićne tradicije svoje zemlje i drugih zemalja, razvijanje međusobnog razumijevanja i suradnje te unaprjeđenje socijalnih vještina i jezičnih kompetencija.

Nakon uvodnog predstavljanja škola, krenuli smo u izradu božićnih čestitki, božićnih ukrasa od papira, naučili smo kako se rade medenjaci te keramički ukrasni magneti. Uz ove poklone, u božićne kutije za naše nove prijatelje smo priložili i recept za medenjake preveden na engleski jezik, te notni zapis hrvatske tradicijske pjesme Svim na zemlji. Početkom prosinca, naše božićne kutije su otputovale u škole diljem Europe, a nama su počele pristizati njihove božićne kutije. Svoje aktivnosti u ovom projektu smo predstavili na panou u holu škole putem eTwinning događaja "Christmas in a shoebox''. Sredinom prosinca smo sudjelovali u videokonferenciji s učenicima iz Slovenije, na kojoj nam se pridružila i učiteljica engleskog jezika Alenka Taslak. Kroz opušteni razgovor i druženje, pričali smo o slavonskim božićnim običajima, a saznali smo i niz zanimljivosti o božićnim običajima u Sloveniji. Uz pratnju naših tamburaša, Ivora i Antu, otpjevali smo učenicima iz Slovenije hrvatsku tradicijsku pjesmu Svim na zemlji mir, veselje.

Tijekom siječnja ćemo sudjelovati na završnoj videokonferenciji u kojoj će sudionici projekta razmijeniti svoje dojmove o provedenom projektu. Naši dojmovi su za +5. smiley

Učenici 5.d razreda i razrednica Mirjana Šutalo Vulić 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju