preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan mentalnog zdravlja
Autor: Andrea Dubaić Begić, 12. 10. 2020.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10.listopada. Svake godine stavlja se naglasak na određeni problem s kojim se susreću različite populacijske skupine. U sklopu ovogodišnje teme Svjetskog dana mentalnoga zdravlja naglašava se potreba djelovanja na zaštiti i očuvanju mentalnoga zdravlja djece i mladih. Posebno se naglašava prevencija mentalnih teškoća i poremećaja u adolescenciji i mlađoj odrasloj dobi. Zato je potrebno osvijestiti važnost ranih otkrivanja znakova i simptoma koji se često pojavljuju i u ranijoj kronološkoj dobi.

U našoj Školi cijeli tjedan različitim aktivnostima obilježili smo Svjetski dan mentalnog zdravlja.

pročitajte...

Anja Radaković, psihologinja

 


Stručna služba održala je radionicu „Dobar dan, kako ste?“ za učenike 7.a,b i c razreda. Učenici su upoznati s mentalnim zdravljem i važnosti održavanja mentalne higijene. Također, razgovaralo se i o tome koliko pričamo kako se osjećamo i zašto najčešće na pitanje „Kako si?“, odgovaramo „Dobro“. Na kraju radionice svaki učenik je dobio pozitivnu poruku.

Za učenike 7.d razreda, koji su uključeni u etwininng projekt „Ja i sva moja lica“ održana je prva radionica „Pogled u sebe“ u sklopu projekta. Učenici su također upoznati s pojmom mentalnog zdravlja i važnosti održavanja mentalne higijene. Kao glavnu aktivnost ispunjavali su „Moja kućica – moja JA“ gdje su navodili svoje pozitivne i negativne osobine, sposobnosti… Učenici su odabrali što želi pročitati i podijeliti s ostalima. Na kraju radionice svaki učenik je dobio pozitivnu poruku.

Učenici predmetne nastave u Padlet su upisivali pozitivne poruke i dječja prava, s obzirom da se od 5. do 11.10. obilježavao i Dječji tjedan. Ovdje možete pročitati poruke naših učenika. 😊

https://padlet.com/sanela5mandic/xwdom1jxdne1x6fw

U google formsu učenici su od različitih potreba odabirali onu koja im najviše treba (odmor, putovanje, vikend, druženje s prijateljima, san, smijeh, čokolada…).

Uređen je i školski pano edukativnog karaktera s ciljem skretanja pozornosti na važnost mentalnog zdravlja i brige o njemu.

 

Učiteljima i nastavnicima poslana je prezentacija o mentalnom zdravlju, a u zbornici su naišli na aktivnost koja se svima svidjela „Moje potrebe“ Na konopcu su bili pričvršćene različite fotografije (različite potreba), a uputa je glasila: „Uzmi potrebu koja ti najviše treba“.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju