preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europski tjedan programiranja
Autor: Andrea Dubaić Begić, 25. 10. 2019.

U razdoblju od 14. do 18. listopada 2019. godine učiteljica Alenka Taslak i učenici 5. b, 5.c, 8.a, 8.b, 8.c i 8.d razreda sudjelovali  su u Europskom tjednu programiranja koji se ove godine na razini Europe obilježavao od 5. do 20. listopada 2019. Europski tjedan programiranja je društvena inicijativa koja se svake godine u listopadu obilježava u europskim zemljama, a cilj joj je na zabavan  i inovativan način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U navedenim aktivnostima iz naše škole sudjelovalo je oko 90 učenika.

U današnje vrijeme svijet oko nas se brzo mijenja te učenici trebaju razviti sposobnost logičkog zaključivanja i povezivanja sadržaja kako bi se mogli prilagoditi uvjetima okoline. Zbog toga su učiteljica i učenici  odlučili na kreativan način povezati nastavne sadržaje iz engleskog jezika, povijesti, geografije i informatike, a sve to uz svrsishodnu primjenu što je u potpunosti u skladu s novim smjernicama Škole za život. Aktivnosti su  realizirane u suradnji s drugim učiteljima iz Hrvatske, kao i iz Portugala, Bugarske,  Rumunjske i drugih zemalja EU.

više...

                


Učenici osmih razreda učili su kako pomoću kodiranja mogu sažeti tekst o Australiji. Također su pomoću pripremljenih materijala koristeći programiranje (offline verziju programa Scratch) ponovili gradivo iz engleskog jezika.

Peti i osmi razredi su u programskom jeziku Scratch  izrađivali animirane razglednice u digitalnom obliku pomoću kojih su predstavili sebe, svoj grad, svoju zemlju i običaje. Svoje uratke su podijelili s ostalim sudionicima ovog projekta te tako saznali ponešto o znamenitostima i kulturi drugih zemalja Europske unije, ali su također imali priliku vrednovati svoj rad i rad svojih vršnjaka. Kaže se da slika govori tisuću riječi, pa se iz priloženih slika može vidjeti da su učenici istinski uživali u ovakvom načinu rada, bili izuzetno motivirani, zainteresirani i aktivni. Na kraju su zasluženo dobili službene potvrde o sudjelovanju EU Code Week 2019.

Dojmovi su izuzetno pozitivni te ćemo i sljedeće godine u listopadu sudjelovati u ovoj inicijativi. Osim toga, naučeno ćemo primjenjivati u nastavi tijekom cijele školske godine. Preporučujemo i ostalim školama da se ubuduće uključe u aktivnosti Europskog tjedna programiranja.

     

Alenka Taslak, profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju